Foredragsholdere


Her finner du informasjon om de ulike foredragene som vil bli holdt under Kunnskap i sentrum.

Gudmund Skjeldal

Gudmund Skjeldal
Foredraget "Å konkurrere med seg selv"

Om en fruktbonde i Hardanger, om livet som skøytekappløp, og hva det vil se å konkurrere med seg selv

Gudmund Skjeldal, f. 1970, har prøvd seg som slåttekar og langrennsløpar, student og journalist, påverkar og forfattar. For tida forskar han på idretthistoria i Norge.

UngCoaching

Ida Johanna Aaraas
Foredraget "Bra nok - for faen!"

Se for deg hvordan verden hadde vært hvis ungdommen vår hadde troa på seg selv, aksepterte seg selv 100%, turte å være ekte, ga blanke i merkeklær og likes, turte å sette grenser for seg selv, hadde selvtilliten til å følge drømmene sine og selvfølelsen til å ha det fint med seg selv. Dette foredraget gir deg en smak på nettopp dette. Hun hjelper unge til å føle seg bra nok (for faen!).

Ida 21 år fra Hamar og er Norges yngste ungdomscoach og har som mission å gjøre "Generasjon Prestasjon" til "Generasjon Bra nok". Etter å ha vært offer for "flink pike syndromet" med lav selvtillit og selvfølelse samt psykiske påkjenninger i flere år ble Ida til slutt desperat etter å finne en måte å stoppe det vanvittige jaget etter perfeksjonisme. Hun var livredd for ikke å strekke til og ikke være bra nok. Hun var nære ved å bukke under for presset. I dag, 6 år senere, driver hun eget firma for å lære unge hvordan akseptere seg selv, bygge selvtillit til å følge drømmene sine og selvfølelsen til å ha det godt i seg selv. 
Guro Nereng Crop, Kunnskap i sentrum
Guro Nereng 

Foredraget: "Bærekraftige næringer og fremtidens grønne jobber i Østfold"

Det er høyt fokus på bærekraftig utvikling i disse dager, og vi må sammen jobbe for å skape gode klimaløsninger som samtidig begrenser skade miljø. På dette foredraget får dere innblikk i grønne næringer i regionen vår som er en del av den positive utviklingen. Vi forteller hvordan disse næringer bidrar til å oppfylle FN’s bærekraftsmål, og skape de gode løsningene.  Dersom vi skal lykkes med klima- og miljøarbeidet trenger vi engasjerte ungdommer med riktig kompetanse. Foredraget gir noen ideer om hvilke næringer som vil utpeke seg i det grønne skiftet, og hvilken kompetanse som kan bli etterspurt. Hvilke muligheter åpner seg for dagens ungdom?

Guro har et brennende engasjement for klima og miljø, og har hele sin yrkeskarriere jobbet med bærekraftig utvikling. Hun har bred erfaring fra Østfoldforskning og fra miljøorganisasjonene Bellona og ZERO, og har de siste årene jobbet som koordinator for kommunesamarbeidet Klima Østfold. Hun er koordinator for Klima Østfold

utdanning i Forsvaret, Kunnskap i sentrum

Forsvaret
"Foredraget: "Muligheter i Forsvaret"

Bjørn N. Jacobsen er major og rekrutteringsoffiser i Forsvaret. Han holder foredraget "Muligheter i Forsvaret" der fokuset og innholdet vil være litt forskjellig i forhold til studiespes. og yrkesfag.