Utstillere


I 2017 hadde vi 60 utstillere på Kunnskap i sentrum. Det var både bedrifter, organisasjoner, offentlige virksomheter og utdanningsmiljøer. Mange av utstillerne hadde spennende aktiviteter på sine stands. Det var utstillere som hadde tatt med kranbil, brannbil, gravemaskin, radarutstyr, kabelutstyr og droner. Du kunne teste alt fra snekring til VR. Og ikke minst var det nyttig informasjon og eksperter som kunne gi råd og svar.

I 2018 skal vi toppe alt det. På denne siden kommer vil å til presentere utstillerne etterhvert som de blir klare. Ønsker du å stille ut på Kunnskap i sentrum - ta kontakt her!

Øst er en del av GG Gruppen og driver entreprenørvirksomhet i Østfold/Akershus. Øst omsatte i 2015 for ca 61 mill og har pr. i dag 29 ansatte.

Teknotherm Marine AS er en svært kompetent og pålitelig leverandør av kjølesystemer til maritim industri og en ledende leverandør av kjølesystemer til verdens fiskerflåter.

Berg sparebank, kunnskap i sentrum

Visjon: Berg Sparebank skal være en drivkraft i lokalsamfunnet, og gjennom våre motiverte, kompetente og serviceinnstilte medarbeidere skal vi ha markedets mest tilfredse kunder. Våre kjerneverdier: Blid -Engasjert - Rask - Grundig.

Spesialisert mot eiendoms- og enterprisebransjen, og har et sterkt kompetansemiljø innen restrukturering og maritim juss. Har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Halden.

Papir- og nettavisa for alle haldensere som vil holde seg oppdatert på lokale nyheter, sport og kulturliv. Dette er Haldens eneste lokale dagsavis. Avisa har en husstandsdekning på omkring 80% i Halden og Aremark og dekker alle små og store begivenheter i byen.

Frivilligsentralen er en møteplass og et kontaktpunkt som formidler kontakt mellom enkeltpersoner i alle aldre, forskjellige grupper, lag, foreninger og det offentlige.

TDM Barnehager har som formål å drive kvalitative gode og trygge barnehager. De har fem barnehager spredt geografisk rundt i Halden. Alle deres barnehager har felles grunntanke og visjon; Frihet og glede i et positivt miljø.

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Halden Næringsråd er en paraplyorganisasjon for alle næringsorganisasjonene i Halden. Rådet har i dag 20 medlemmer og 4 observatører. Næringsrådet er åpent for medlemskap for foreninger, institusjoner og bransjer i Halden.

NAV Kunnskap i sentrum

NAVs mål er å få flere ut i arbeid og aktivitet, et velfungerende arbeidsmarked, rette tjenester og stønader til riktig tid, god service tilpasset brukerne og en helhetlig og effektiv arbeids og velferdsforvaltning.

Den mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte næringsklyngen i Norge innen energi og IT. Vi skal bli et kompetansesenter i verdensklasse som utvikler smarte og bærekraftige energi- og miljøløsninger.

Vi er et nettverk for kreative næringer og andre nyskapende bedrifter. Gjennom samarbeid med utdanningsaktører og forskningsmiljøer hjelper vi medlemmene med utvikling og gjennomføring av innovasjons- og forskningsprosjekter. Medlemmene våre er er opptatt av samarbeid, deling og vekst. Vi samarbeider når vi kan og konkurrerer når vi må.

Caverion designer, produserer og vedlikeholder energieffektive tekniske løsninger for alle typer bygg og industri. Vi ønsker å være en ledende leverandør av tekniske bygginstallasjoner i Europa. Caverion har totalt ca 17 000 ansatte i 12 land i Europa.

Logo epost
Opplæringskontoret skal være Østfoldindustriens naturlige valg for fagopplæring med høy kvalitet. Deres formål er å planlegge, gjennomføre og koordinere fagopplæring innen medlemsbedriftenes arbeidsområder i Østfold i samsvar med «Opplæringsloven» og

Fresenius Kabi er et globalt selskap som har spesialisert seg på legemidler og teknologi for infusjon, transfusjon og klinisk ernæring. Fresenius Kabi har ca. 35 000 ansatte i 70 produksjonsenheter og i salgsavdelinger i mer enn 60 land verden over.

Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft- tele-, installasjons- og varmekabler i Norge og er blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. De utvikler, produserer og markedsfører sjø-, land-, og offshore-bakler for kraft- og telekommunikasjonsoverføring.

En medlemsorganisasjon med ca 65 medlemmer. Bidrar til næringsutvikling og økt lønnsomhet i bedriftene i kommunen. Hovedarbeidsoppgaver: Turistinformasjon/vertskapsfunksjon, guidetjeneste, gruppeturer, markedsføring, internett, kompetanseheving

Høgskolen i Østfold har over 100 studier i nye tidsriktige lokaler. Totalt nær 7.000 studenter. Hvorav nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden,  nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ VIDERE ved begge studiesteder.

SpareBank 1 Østfold Akershus er en selvstendig regional sparebank, i allianse med flere andre sparebanker gjennom SpareBank 1 samarbeidet. Vi er opptatt av å tilby gode kundeopplevelser med tjenester som hjelper folk og bedrifter i deres økonomiske hverdag.

Lokalt advokatkontor med tre advokater. To av disse er faste forsvarere  for Borgarting lagmannsrett
og Halden tingrett. Strafferett - forsvarer og bistandsadvokat, familierett, arv og skifte, fast eiendom, konkursbo, dødsbo, barnevern, inngåelse/oppløsning av ekteskap og samboerskap.

Logiq leverer sky-baserte løsninger for håndtering av forretningskritiske data mellom våre kunder og deres handelspartnere. Vi utveksler i dag elektroniske faktura, ordre, bekreftelser, kataloginformasjon og beslektede handelsdokumenter i et globalt nettverk av mellom mer enn 100 000 selskaper og er en betrodd leverandør til et stort antall kunder.

Opplæringskontoret er kort fortalt et serviceorgan for våre medlemsbedrifter og lærlinger. Vi jobber for at læretiden skal bli en hyggelig og positiv opplevelse for lærlingen og for opplæringsstedet med sine instruktører og faglig ledere.

BDO er ledende på revisjon, regnskap, rådgivning og advokattjenester i Norge. Med entusiasme, faglig styrke og bransjekunnskap leverer vi tjenester med utgangspunkt i kundens behov. Våre kunder er alt fra mellomstore bedrifter til store konsert i både offentlig og privat sektor.

Saugbrugs ble opprettet i 1859 og ble en del av Norske Skog i 1989. De er i dag en av verdens største og mest moderne fabrikker som produserer magasinpapir, med sine over 450 ansatte. I tillegg åpnet de sitt nye biogass- og nanocelluloseannlegg 3. april i fjor.

Vi utvikler digitale løsninger som bidrar til aktiv fritid, selvbestemmelse, mestringsopplevelser og sosial kontakt for personer med utviklingshemming og andre med kognitive vansker.

Basert på kunstig intelligens skal vi gi individuelt tilpasset informasjon og optimal mulighet for kommunikasjon. Å forstå og bli forstått er essensielt for god livskvalitet.

utdanning i Forsvaret, Kunnskap i sentrum

​En utdanning i Forsvaret gir deg et bredt spekter av kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom en unik kombinasjon av teori, praksis og refleksjon utvikles og formes du til å bli en spesialist eller offiser.

 INSPIRIA science center er et opplevelsessenter som fokuserer på KUNNSKAP. Her finner du over 70 interaktive installasjoner, stor aktivitetspark med utlån av sykkelutstyr til trafikkopplæringsbane, Pump Track og egen elsykkelbane, reis i verdensrommet i vårt spektakulære Planetarium, spennende AktivitetsLab, astronautsimulatoren Gyro Xtreme for de aller tøffeste, science show og masse mer - spennende og lærerike opplevelser for liten og stor!

Halden bibliotek er en del av Halden kommune. Biblioteket har en barneavdeling og en voksenavdeling ved hovedbiblioteket i sentrum. I tillegg har Halden bibliotek en egen avdeling i Halden fengsel.  På Halden bibliotek har de både fortellerstund for de minste og forfattermøter og andre arrangementer.

I Curtisen, som ligger i hjertet av Fredriksten Festning,  arbeider vi med regionale råvarer fra Østfolds rike spiskammer. Vi er opptatt av den gode historien rundt både maten og passende drikke. Vår filosofi er: Maten skal være kortreist og basert på lokale råvarer og ingredienser som skal være sporbare. Spisestedet hvor kjøkkenet er hjerte og hovedpulsåre.

Nettbuss er et av Nordens største busselskaper, med virksomhet i Norge og Sverige. Vi er et datterselskap av NSB-konsernet og består av flere datterselskap i hele Skandinavia. Vi jobber hver dag for å gjøre reisen din til en positiv opplevelse - før, under og etter reisen!

Thon Hotels er en del av Olav Thon Gruppen og har hoteller i Norge, Brussel og Rotterdam. Ved å by på en varm atmosfære på hotellet og et høyt servicenivå blant kunnskapsrike medarbeidere, håper vi å gi våre gjester en positiv hotellopplevelse hver gang de bor hos oss.

AS3 er en nordisk bedrift med virksomhet i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Vårt norske hovedkontoret ligger i Oslo. AS3 har kontorer i flere store byer og teller i dag mer enn 80 kontorer og jobbsentre. Siden 1989 har vi spesialisert oss på Job Transition Management – både i privat og offentlig sektor.

KGH er en av de ledende leverandørene av tollklareringstjenester i Europa. Hver år håndterer vi flere tusen ulike produktet fra hele verden. KGH ble etablert i 1963, og siden den gang har vi fortsatt å utvide vår kompetanse innen tolltjenester. I dag betjener vi mer enn 14 000 kunder via vårt nærvær i Europa og globalt via vårt nettverk av partnere. Du finner oss i viktige havner og grenseoverganger der varene hndteres fysisk. Vi tilbyr også tjenester innen opplæring, selskapsetablering og programvare.

Karrieresenter Østfold er organisert som et partnerskap mellom Østfold fylkeskommune, NAV Østfold og Sarpsborg kommune, og tilbyr gratis karrieretjenester til alle over 19 år bosatt i Østfold. I tillegg fungerer senteret som et ressurs- og kompetansesenter for karriereveiledere i grunnopplæringen og NAV, og arrangerer blant annet årlige fagdager for disse gruppene. Karrieresenter Østfold har sertifiserte veiledere med solid fagkompetanse og lang erfaring med karriereveiledning og kursvirksomhet.

Østfold fylkeskommune har nær 2.500 ansatte, fordelt på avdelinger og virksomheter over hele fylket. Selv om vi leverer helt konkrete tjenester til innbyggerne, er en annen viktig del av oppgavene våre å koordinere og hjelpe til slik at vi kan samarbeide på tvers av grenser i Østfold. Hovedoppgavene til fylkeskommunen er videregående opplæring og regional utvikling. Fylkeskommunen leverer de tjenestene som er for store for den enkelte kommune, og tilbud som går på tvers av kommunegrensene.

I overkant av 1700 personer jobber i Halden kommune for å gjøre byen litt bedre hver dag. Det er kommunens oppgave å tilby tjenester og forvalte myndighet Halden kommune samarbeider tett med næringslivet. Det gjør vi for å bidra til at Halden fortsatt skal være et foretrukket sted å etablere næringsvirksomhet.

Østerbo videregående skole er en skole med 66 elever og 18 tilsatte med bred faglig bakgrunn. De gir undervisning på kristen grunn i yrkesfag og generell studiekompetanse. Undervisningen er spesielt tilrettelagt for tidligere rusmisbrukere og elever med ulike lærevansker. Utdanningen styrker elevenes mulighet for å delta i samfunnslivet på en positiv måte.

Jensen & Scheele Kunnskap i sentrum

Forhandler av Volvo, Renault og Mitsubishi. Våre verksteder er delt opp i serviceverksted og skadeverksted samt et Bilxtra-verksted for å serve våre kunder som har kjøpt bruktbil av fremmed merke.

Halden Arbeid og Vekst AS er en arbeidsmarkedsbedrift, eid av Halden Kommune. Hovedformålet med bedriften er å bistå mennesker som har behov for hjelp til å komme tilbake til arbeid eller aktivitet. Vi har 50 års erfaring og dyktige medarbeidere med kunnskap på et svært bredt arbeidsfelt.

JYSK er en internasjonal salgskjede som selger "alt til boligen". Kjeden eies av den opprinnelige grunnleggeren, Lars Larsen, som er kjent over hele Danmark som landets ledende kjøpmann, som alltid har "et godt tilbud". I dag består JYSK-gruppen av mer enn 2500 butikker i over 50 land. JYSK Norge har 93 butikker spredt over hele landet og har i overkant av 1000 ansatte.

Er du ferdig med yrkesfaglig VGS eller har arbeidserfaring innen praktiske fag? Da bør du vurdere å søke deg til oss. Fagskolen i Østfold gir deg mulighet for en høyere yrkesfaglig utdanning innen flere fagområder. Vår praktiske tilnærming kombinert med tett samarbeid med arbeidslivet og realistiske prosjekter gir våre studenter et unikt fortrinn i arbeidslivet – som spesialister og mellomledere. Flere av våre studier gir formelle kvalifikasjoner og sertifiseringer som er svært etterspurte på arbeidsmarkedet.

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i en rekke fagforbund som er tilsluttet LO. LOs forbund organiserer arbeidstakere både innen privat og offentlig sektor, og innen alle bransjer og yrker.

 

EURES er et samarbeidsnettverk som skal legge til rette for fri bevegelighet for arbeidstakere i de 28 EU-landene i tillegg til Sveits, Island, Liechtenstein og Norge. Partnere i nettverket kan være offentlige arbeidsformidlinger, private arbeidsformidlinger, fagforeninger,arbeidsgiver-organisasjoner og andre relevante aktører i arbeidsmarkedet. I praksis tilbyr EURES sine tjenester via portalen og via et nettverk av rundt 1000 EURES-rådgivere som er i daglig kontakt med arbeidssøkende og arbeidsgivere i hele Europa.

Gatejuristen oppsøker, bistår og gir en stemme til mennesker som er vant til å møte stengte dører. Vi har gjennom 12 år tilbudt rusavhengige gratis rettshjelp av god kvalitet. Virksomheten har spredt seg og i dag finnes Gatejuristen i 15 byer. På landsbasis legger våre 238 frivillige jurister, advokater og jusstudenter ned flere årsverk hos oss. Vårt arbeid bidrar til at mange mennesker får sine grunnleggende rettigheter oppfylt til en lav kostnad.

Personalhuset Staffing Group er et av Nordens største og ledende rekrutterings- og bemanningsselskaper. Vi har stor geografisk spredning, og uansett hvor du møter oss vil samme høye kvalitet og entusiasme prege våre tjenester. Fra nærmere 30 avdelinger leverer vi bransjetilpassede bemanningskonsept over hele Norden.Fra alle våre kontorer tilbyr vi tjenester innenfor områdene rekruttering, bemanning og omstilling.

Tømrerfirma Magne H. Karlsen er et byggfirma som ble etablert våren 2009. Daglig leder har 40 års erfaring i bransjen og våtromssertifikat. Firmaet har i dag tre svenner og en lærling. Vi i firma utfører alt innen tømrer og snekkerarbeide, bl.a. oppføring av nybygg og tilbygg, rehabilitering av gamle hus og hytter, garasjer, takomlegging, bygging av terrasser, skifting av dører og vinduer osv.  I tillegg tar vi også på oss byggesøknader, tegning og prosjektering av hus og hytter.

Halden kulturskole har 200 elever fordelt på ulike undervisningstilbud. Vi har høyt utdannede lærere og er stolte av å kunne tilby undervisning av meget god kvalitet.  Hos oss blir hver elev sett, og undervisningen blir tilrettelagt den enkelte. I vår gruppeundervisning har vi aldri mer enn 10-15 elever pr. gruppe, for nettopp å kunne tilby god undervisning og oppfølging.

En hyggelig Burger-restaurant i hjerte av Halden. Vi serverer hovedsaklig burgere, men har også et lite utvalg av salater. Vi har også barnemeny, vegetar og glutenfrie alternativer. I tillegg til dette tilbyr vi brettspillkvelder og andre kulturarrangementer. Vi jobber for å gi deg en god opplevelse!

Kynningsrud Prefab produserer og leverer alle typer betong- og stålelementer som utgjør "ryggraden" i mange ulike bygningstyper. Vi er en del av Kynningsrud Prefab Holding AS som igjen er et selvstendig datterselskap i Kynningsrudkonsernet.

Med stor kapasitet og høy kompetanse gjennomfører vi store og små prosjekter i hele Norge og Sverige. Cirka 300 mobilkraner og lastebilkraner til tjeneste innenfor løft og spesialtransport. Du møter våre medarbeidere på vei til store og små oppdrag, på byggeplasser, i industrien og oljerelaterte prosjekter.

Nordisk Jobstart+ er et EU-finansiert ungdomsledighetsprosjekt rettet mot nordiske unge mellom 20 og 30 år som vil utvikle sine kompetanser gjennom et unikt utlandseventyr. Samtidig gir Nordisk Jobstart+ bedrifter sjansen til å utvikle sine forretninger gjennom gratis rekruttering fra en pulje av motivert kvalitetsarbeidskraft. Prosjektet er gratis for de involverte nyutdannede og bedriftene. Det er win-win for alle parter.

eSmart Systems utvikler digital intelligens for energibransjen og smarte lokalsamfunn. Selskapet er basert på mer enn 20 års internasjonal erfaring med å etablere og drive kunnskapsbasert og ledende IT- og energirelaterte selskaper rettet mot det globale markedet.

Atea er ledende totalleverandør av IT infrastruktur. Med markedets beste kompetanse og over 1700 ansatte i 23 byer fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord, er vi godt rustet til å bistå våre kunder i hele Norge. Østfold-kontoret befinner seg i Fredrikstad og består av 40 høyt kompetente medarbeidere.

Ungdomshuset Domino er for ungdom mellom 13 og 18 år. Her legges det til rette for at unge mennesker selv skal kunne bestemme over sin fritid; du kan starte en filmgruppe, slappe av i kafeéen eller snakke med de ansatte. De ansatte har taushetsplikt og kan bistå med variert kompetanse og veiledning på ulike områder.

Rockehuset er et kommunalt prosjekt og fungerer som et ungdomshus for musikere og musikkintresserte. Huset har syv øvingsrom, eget studio og konsertlokale.

Institutt for energiteknikk (IFE) er en uavhengig forskningsstiftelse lokalisert på Kjeller og i Halden. IFE står sentralt i internasjonal energi- og sikkerhetsforskning på en rekke områder innen fornybar energi, petroleums- og nukleærteknologi og utvikler nye teknologiske løsninger for næringsliv og myndigheter i over 30 land. IFE har betydelig aktivitet innen nukleærmedisin og utvikling av nye typer legemidler. IFE er også vertskap for det internasjonale OECD Haldenprosjektet.

Politiet i Østfold (tidligere Østfold politidistrikt) dekker 12 kommuner i Østfold fylke og består av 15 driftsenheter og er en del av det nye Øst politidistrikt fra 1. januar 2016.

Vi leverer rørleggertjenester i Halden, Aremark og omegn. F. Jørgensen tilbyr alle tjenester innenfor rørleggerfaget. Service, bolig, nærings- og industri-bygg innenfor varme, sanitær, sprinkler, kjøling mm. Vår nye butikk har flotte utstillinger av baderom, dusjløsninger, bad og boblekar samt tilbehør til et flott bad. Vårt foretak har kunnskap på alle arbeidsområder innenfor rørfaget.

Som medlem av Halden Kooperativ kan du få økologisk/biodynamisk mat en gang pr. måned. Dette gjør du ved å bestille poser via vår bestillingsløsning. Posens innhold er sesongråvarer og derfor vil vekten variere avhenging av sesongen. Om sommeren er det mye grønt så vekten vil være lettere enn om vinteren da det er mye rotgrønnsaker.

Fargespill Østfold er en frittstående, ideell organisasjon i Halden som arrangerer barne- og ungdomsprosjektet Fargespill for første gang i 2017-2018. Fargespill Østfold er det første fylkesprosjektet som arrangeres basert på Fargespillkonseptet. Fargespill Østfold er et helårsprosjekt som er gratis å være med på. Prosjektet har høy inkluderingsfaktor og mange øvelser er lagt i skoletiden.

Kirkens Bymisjon i Halden er en del av Kirkens Bymisjon Østfold. Vi jobber med flere arbeidsrettede tiltak som: Kafé Møtestedet, Byverksted, Skattekammeret, Ungdomsklubb og Gatejuristen.

Podium jobb- og karrieresenter har siden 2002 bistått mennesker inn i jobb, og til å bygge egen karriere. Podium leverer et bredt spekter av kurs, opplærings- og veiledningstjenester. Vi har spesialisert oss inn mot offentlig sektor, og er i dag en ledende leverandør av AMO-kurs. Hos oss møter kandidater, kunder og samarbeidspartnere et dynamisk fagmiljø. Vi tilbyr sammensatt kompetanse, erfarne veiledere og et brennende engasjement for mennesker og verdiskaping.