Disse bedriftene er klare!


Er du klar for Kunnskap i sentrum | Næring i Halden? Det begynner vi å bli! Vi er så heldige å ha ca 50 lokale bedrifter klare til å vise seg frem første helgen i september. Listen blir lengre når vi har enda flere klare. Her kommer en kort presentasjon av en del av bedriftene.

 


Saugbrugs ble opprettet i 1859 og ble en del av Norske Skog i 1989. De er i dag en av verdens største og mest moderne fabrikker som produserer magasinpapir, med sine over 450 ansatte. I tillegg åpnet de sitt nye biogass- og nanocelluloseannlegg 3. april i år.

 

eSmart Systems utvikler digital intelligens for energibransjen og smarte lokalsamfunn. Selskapet er basert på mer enn 20 års internasjonal erfaring med å etablere og drive kunnskapsbasert og ledende IT- og energirelaterte selskaper rettet mot det globale markedet.


Politiet i Østfold (tidligere Østfold politidistrikt) dekker 12 kommuner i Østfold fylke og består av 15 driftsenheter og er en del av det nye Øst politidistrikt fra 1. januar 2016.


Tommis – Kremen av Halden lager lokal og hjemmelaget fløteiskrem laget på rene produkter.


Kirkens Bymisjon i Halden er en del av Kirkens Bymisjon Østfold. Vi jobber med flere arbeidsrettede tiltak som: Kafé Møtestedet, Byverksted, Skattekammeret, Ungdomsklubb og Gatejuristen.

 


Vi driver en blomsterforretning med alle typer binderi. Hos oss kan du bestille buketter, dekorasjoner, brudebuketter, sorgbinderi som kranser og dekorasjoner.Vi har også spennende planter og blomster til dagligsalg. Vi dekorerer til større arrangement og selskaper om du ønsker det, f.eks kirkedekor og borddekorering. Du kan også leie vaser og krukker. Fra vår butikk sender vi blomster både i Halden og til Aremark daglig, i tillegg er vi Interfloramedlem, og kan derfor formidle blomsterhilsner over hele verden.

 


Øst er en del av GG Gruppen og driver entreprenørvirksomhet i Østfold/Akershus. Øst omsatte i 2015 for ca 61 mill og har pr. i dag 29 ansatte.

 


Logiq leverer sky-baserte løsninger for håndtering av forretningskritiske data mellom våre kunder og deres handelspartnere. Vi utveksler i dag elektroniske faktura, ordre, bekreftelser, kataloginformasjon og beslektede handelsdokumenter i et globalt nettverk av mellom mer enn 100 000 selskaper og er en betrodd leverandør til et stort antall kunder.

 


I Curtisen, som ligger i hjertet av Fredriksten Festning,  arbeider vi med regionale råvarer fra Østfolds rike spiskammer. Vi er opptatt av den gode historien rundt både maten og passende drikke. Vår filosofi er: Maten skal være kortreist og basert på lokale råvarer og ingredienser som skal være sporbare. Spisestedet hvor kjøkkenet er hjerte og hovedpulsåre.

 


Kynningsrud Prefab produserer og leverer alle typer betong- og stålelementer som utgjør “ryggraden” i mange ulike bygningstyper. Vi er en del av Kynningsrud Prefab Holding AS som igjen er et selvstendig datterselskap i Kynningsrudkonsernet.

 


Med stor kapasitet og høy kompetanse gjennomfører vi store og små prosjekter i hele Norge og Sverige. Cirka 300 mobilkraner og lastebilkraner til tjeneste innenfor løft og spesialtransport. Du møter våre medarbeidere på vei til store og små oppdrag, på byggeplasser, i industrien og oljerelaterte prosjekter.

 


Visjon: Berg Sparebank skal være en drivkraft i lokalsamfunnet, og gjennom våre motiverte, kompetente og serviceinnstilte medarbeidere skal vi ha markedets mest tilfredse kunder. Våre kjerneverdier: Blid -Engasjert – Rask – Grundig.

 


McDonald’s er en av Norges største resurantkjeder med 73 resturanter, og en årlig omsetning på over 1,5 milliarder kroner. Totalt er vi 2300 medarbeidere og ble i 2016 kåret til Norges tredje beste arbeidsplass blant store bedrifter. En stor andel av våre medarbeidere er unge mennesker. Dette gjør oss til en av Norges største og beste arbeidsgivere for ungdom. Våre medarbeidere er og en etnisk og kulturell smetedigel; over 80 kulturer er representert, noe som skaper et spennende og energisk arbeidsmiljø.

 


Caverion designer, produserer og vedlikeholder energieffektive tekniske løsninger for alle typer bygg og industri. Vi ønsker å være en ledende leverandør av tekniske bygginstallasjoner i Europa. Caverion har totalt ca 17 000 ansatte i 12 land i Europa.I
 overkant av 1700 personer jobber i Halden kommune for å gjøre byen litt bedre hver dag. Det er kommunens oppgave å tilby tjenester og forvalte myndighet Halden kommune samarbeider tett med næringslivet. Det gjør vi for å bidra til at Halden fortsatt skal være et foretrukket sted å etablere næringsvirksomhet.LOs distriktskontor i Østfold driver faglig organisasjonsvirksomhet for Landsorganisasjonen i Norge og samordner fagbevegelsens innsats i fylket. Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største lønnstakerorganisasjon. Over 920 000 medlemmer er organisert i en rekke fagforbund som er tilsluttet LO. LOs forbund organiserer arbeidstakere både innen privat og offentlig sektor, og innen alle bransjer og yrker.

 


TDM Barnehager har som formål å drive kvalitative gode og trygge barnehager. Vi legger vekt på at foreldrene skal vite at barna deres har det godt og trives på barnehagen. Vi satser på å holde en høy service profil gjennom en løpende og god kommunikasjon. Vi har fem barnehager spredt geografisk rundt i Halden. Våre barnehager har felles grunntanke og visjon; Frihet og glede i et positivt miljø.

 


Glommen Skog AS utfører tjenester for  skognæringen. Produktsspekteret er rettet mot forvaltnings-, tømmeromsetnings-, avvirknings- og skogkulturoppdrag. Selskapet utfører også regnskaps- og faktureringstjenester for mindre bedrifter og organisasjoner, samt rekrutteringsarbeid til manuelle arbeidsoppgaver i skogbruket.  Vi har lokalt forankrede entreprenører som våre samarbeidspartnere. Glommen Skog AS har få ansatte og korte kommunikasjonslinjer. Vårt felles mål er «å bli gode sammen».

 

 


Atea er ledende totalleverandør av IT infrastruktur. Med markedets beste kompetanse og over 1700 ansatte i 23 byer fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord, er vi godt rustet til å bistå våre kunder i hele Norge. Østfold-kontoret befinner seg i Fredrikstad og består av 40 høyt kompetente medarbeidere.

 


Rockehuset er et kommunalt prosjekt og fungerer som et ungdomshus for musikere og musikkintresserte. Huset har syv øvingsrom, eget studio og konsertlokale.

 


Ungdomshuset Domino er for ungdom mellom 13 og 18 år. Her legges det til rette for at unge mennesker selv skal kunne bestemme over sin fritid; du kan starte en filmgruppe, slappe av i kafeéen eller snakke med de ansatte. De ansatte har taushetsplikt og kan bistå med variert kompetanse og veiledning på ulike områder.

 


KGH er en av de ledende leverandørene av tollklareringstjenester i Europa. Hver år håndterer vi flere tusen ulike produktet fra hele verden. KGH ble etablert i 1963, og siden den gang har vi fortsatt å utvide vår kompetanse innen tolltjenester. I dag betjener vi mer enn 14 000 kunder via vårt nærvær i Europa og globalt via vårt nettverk av partnere. Du finner oss i viktige havner og grenseoverganger der varene hndteres fysisk. Vi tilbyr også tjenester innen opplæring, selskapsetablering og programvare.

 


BDO er ledende på revisjon, regnskap, rådgivning og advokattjenester i Norge. Med entusiasme, faglig styrke og bransjekunnskap leverer vi tjenester med utgangspunkt i kundens behov. Våre kunder er alt fra små og mellomstore bedrifter til store konsert i både offentlig og privat sektor.

 


Høgskolen i Østfold har over 100 studier i nye tidsriktige lokaler. Totalt nær 7.000 studenter. Hvorav nær 3.600 ordinære studenter ved studiested Halden,  nær 2.400 ordinære studenter ved studiested Fredrikstad og nær 1.000 studenter i etter- og videreutdanninger i regi av HiØ VIDERE ved begge studiesteder.


SpareBank 1 Østfold Akershus er en selvstendig regional sparebank, i allianse med flere andre sparebanker gjennom SpareBank 1 samarbeidet. Vi er opptatt av å tilby gode kundeopplevelser med tjenester som hjelper folk og bedrifter i deres økonomiske hverdag.

 

Teknotherm Marine AS er en svært kompetent og pålitelig leverandør av kjølesystemer til maritim industri og en ledende leverandør av kjølesystemer til verdens fiskerflåter.

 


Østfold fylkeskommune har nær 2.500 ansatte, fordelt på avdelinger og virksomheter over hele fylket. Fylkeskommunens budsjett for 2016 er på rundt tre milliarder kroner. Selv om vi leverer helt konkrete tjenester til innbyggerne, er en annen viktig del av oppgavene våre å koordinere og hjelpe til slik at vi kan samarbeide på tvers av grenser i Østfold. Hovedoppgavene til fylkeskommunen er videregående opplæring og regional utvikling. Fylkeskommunen leverer de tjenestene som er for store for den enkelte kommune, og tilbud som går på tvers av kommunegrensene.

 


Opplæringskontoret skal være Østfoldindustriens naturlige valg for fagopplæring med høy kvalitet. Opplæringskontorets formål er å planlegge, gjennomføre og koordinere fagopplæring innen medlemsbedriftenes arbeidsområder i Østfold. Industrien består av mange fag og retninger. Fagbrev i industrien byr på flere muligheter enn du tror. Ved å velge industrien som fremtidig arbeidsplass kan du være med å løse de miljømessige utfordringene verden står ovenfor.

 

Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft- tele-, installasjons- og varmekabler i Norge og er blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. De utvikler, produserer og markedsfører sjø-, land-, og offshore-bakler for kraft- og telekommunikasjonsoverføring.

 


Halden videregående skole har ca 1200 elever og 250 ansatte fordelt på fire avdelinger; Porsnes, Risum, Tosterødberget og Halden fengsel.

 

Østfold bedriftsidrettskrets er en del av Norges idrettsforbund hvor næringslivet og voksne er målgruppen. Fysisk aktivitet bidrar til trivsel på arbeidsplassen og de ansatte blir i bedre fysisk og psykisk form. Vi kan tilby en rekke kampanjer og aktiviteter som blant annet, turkampanjen Ti på Topp, Sykle til jobben, fotballserie, duathlon og rinkbandyserie. Vi kan også skreddersy aktivitetstilbud og arrangementer for din bedrift. Kanskje du har et ønske om et aktivitetstilbud i Halden og Østfold?

 


Institutt for energiteknikk (IFE) er en uavhengig forskningsstiftelse lokalisert på Kjeller og i Halden. IFE står sentralt i internasjonal energi- og sikkerhetsforskning på en rekke områder innen fornybar energi, petroleums- og nukleærteknologi og utvikler nye teknologiske løsninger for næringsliv og myndigheter i over 30 land. IFE har betydelig aktivitet innen nukleærmedisin og utvikling av nye typer legemidler. IFE er også vertskap for det internasjonale OECD Haldenprosjektet.

 

Papir- og nettavisa for alle haldensere som vil holde seg oppdatert på lokale nyheter, sport og kulturliv. Dette er Haldens eneste lokale dagsavis. Avisa har en husstandsdekning på omkring 80% i Halden og Aremark og dekker alle små og store begivenheter i byen.

 


En medlemsorganisasjon med ca 65 medlemmer. Bidrar til næringsutvikling og økt lønnsomhet i bedriftene i kommunen. Hovedarbeidsoppgaver: Turistinformasjon/vertskapsfunksjon, guidetjeneste, gruppeturer, markedsføring, internett, kompetanseheving

 


Østfoldmuseene består av flere museer i hele Østfold. Deres samlinger og arkiver er viktige materiellbanker som utgjør en enestående kulturarv og er et viktig bidrag til samfunnets kollektive hukommelse. Samlingene består av  orginalt og til dels unikt materiale til forståelse og tolkning av historien. Forvaltningen av dette kulturarvmaterialet er en av Østfoldmuseenes viktigste oppgaver, da samlingene ofte danner grunnlag for forskning og formidling.

 


Frivilligsentralen er en møteplass og et kontaktpunkt som formidler kontakt mellom enkeltpersoner i alle aldre, forskjellige grupper, lag, foreninger og det offentlige.

 


Halden bibliotek er en del av Halden kommune. Biblioteket har en barneavdeling og en voksenavdeling ved hovedbiblioteket i sentrum. I tillegg har Halden bibliotek en egen avdeling i Halden fengsel.  På Halden bibliotek har de både fortellerstund for de minste og forfattermøter og andre arrangementer.

 


Odin Media leverer kommunikasjon og reklame. Odin Media har strategisk kompetanse innenfor våre satsningsområder. Ved å utfordre kundene våre bidrar vi til å bygge et bedre omdømme. Vi kombinerer den strategiske kompetansen med dyktige, effektive og kreative utøvere innen design, web, sosiale medier og tekst.

 


DropBy – Norge har som mål å bidra til å redusere antallet elever som dropper ut av ungdoms og videregående -skole. På lenger sikt skal DropBy – Norge bli en bidragsyter i samfunnet ved å gi en bedre folkehelse, gjennom å styrke unge menneskers mestringsfølelse og sosial trivsel.

 


Drivhuset Østfold er et gratis tilbud som hjelper deg med å utvikle din drivkraft for entrepenørskap. Gjennom personlig veiledning, kurs, tilgang til kontorlandskap og et motiverende miljø gir de deg verktøyene du trenger for å utvikle din idé til en forretningsmulighet. De fokuserer på deg som entrepenør.

 


Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

 


Forhandler av Volvo, Renault og Mitsubishi. Våre verksteder er delt opp i serviceverksted og skadeverksted samt et Bilxtra-verksted for å serve våre kunder som har kjøpt bruktbil av fremmed merke

 


NAV samarbeider med kommune og stat om å finne gode løsninger for brukerne. Hovedmålene til NAV er å få flere ut i arbeid og aktivitet, et velfungerende arbeidsmarked, rette tjenester og stønader til riktig tid, god service tilpasset brukerne og en helhetlig og effektiv arbeids og velferdsforvaltning.


Den mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte næringsklyngen i Norge innen energi og IT. Vi skal bli et kompetansesenter i verdensklasse som utvikler smarte og bærekraftige energi- og miljøløsninger.

 


Karrieresenter Østfold er organisert som et partnerskap mellom Østfold fylkeskommune, NAV Østfold og Sarpsborg kommune, og tilbyr gratis karrieretjenester til alle over 19 år bosatt i Østfold. I tillegg fungerer senteret som et ressurs- og kompetansesenter for karriereveiledere i grunnopplæringen og NAV, og arrangerer blant annet årlige fagdager for disse gruppene. Karrieresenter Østfold har sertifiserte veiledere med solid fagkompetanse og lang erfaring med karriereveiledning og kursvirksomhet.

 


Saab Technologies Norway AS utvikler og produserer bakkebasert radarsystemer til militære kunder over hele verden.

 


Fresenius Kabi er et globalt selskap som har spesialisert seg på legemidler og teknologi for infusjon, transfusjon og klinisk ernæring. Fresenius Kabi har ca. 35 000 ansatte i 70 produksjonsenheter og i salgsavdelinger i mer enn 60 land verden over.

 


H
alden Næringsråd er en paraplyorganisasjon for alle næringsorganisasjonene i Halden. Styret og rådet behandler en rekke saker som spenner over alle bransjeorganisasjoner og næringsutviklingstiltak behandler. I enkelte tilfeller oppnevner rådet ad hoc-utvalg som arbeider med spesielle næringsprosjekter, etableringer og Interreg-prosjekter.

 


EURES er et samarbeidsnettverk som skal legge til rette for fri bevegelighet for arbeidstakere i de 28 EU-landene i tillegg til Sveits, Island, Liechtenstein og Norge. Partnere i nettverket kan være offentlige arbeidsformidlinger, private arbeidsformidlinger, fagforeninger,arbeidsgiver-organisasjoner og andre relevante aktører i arbeidsmarkedet. I praksis tilbyr EURES sine tjenester via portalen og via et nettverk av rundt 1000 EURES-rådgivere som er i daglig kontakt med arbeidssøkende og arbeidsgivere i hele Europa.

 


Halden Arbeid og Vekst AS er en arbeidsmarkedsbedrift, eid av Halden Kommune. Hovedformålet med bedriften er å bistå mennesker som har behov for hjelp til å komme tilbake til arbeid eller aktivitet. Vi har 50 års erfaring og dyktige medarbeidere med kunnskap på et svært bredt arbeidsfelt.

 

Se hele programmet her.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.